Bie­ten­soep met rook­worst

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de tomatensoep met de bietjes in een pan, breng het aan de kook en laat de soep 10 min. zachtjes doorkoken. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes rookworst 6-7 min., keer de plakjes halverwege. Pureer de soep met de staafmixer. Verdun de soep naar wens met een scheutje water en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de rookworst erover. Serveer het brood erbij.

Tip:

Zet een potje aïoli (knoflookmayonaise) op tafel en besmeer het brood ermee. Lekker!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.