Snel­le aard­ap­pel-prei­scho­tel

Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(325)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze ovenschotel - met pittig gekruide worstjes! - staat binnen 35 minuten op tafel. 4 personen
3 325

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1 liter)
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de aardappelschijfjes met de prei in een kom. Pers de knoflook. Voeg de kookroom, knoflook, kruiden, helft van de kaas en peper en zout naar smaak toe aan de aardappelschijfjes en prei.
  3. Vet beide ovenschalen in met boter. Meng voorzichtig het mengsel en schep in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas. Doe de worstjes in de kleine ovenschaal. Bak de aardappel-preischotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Snijd de tomaten in partjes en serveer bij de aardappel-preischotel en de worstjes.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Snelle aardappel-preischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le aard­ap­pel-prei­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 300 g gesneden prei

Meng de aardappelschijfjes met de prei in een kom.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook.

4
4
  • 250 ml kookroom light
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 50 g geraspte jonge kaas

Voeg de kookroom, knoflook, kruiden, de kaas en peper en zout naar smaak toe aan de aardappelschijfjes en prei.

5
5
  • 4 g boter om in te vetten

Vet beide ovenschalen in met boter.

6
6
  • 50 g geraspte jonge kaas

Meng voorzichtig en schep in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas.

7
7
  • 275 g gekruide worstjes

Doe de worstjes in de kleine ovenschaal.

8
8

Bak de aardappel-preischotel en de worstjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten in partjes en serveer bij de aardappel-preischotel en de worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.