Wit­te rijst met groen­te­cur­ry in ko­kos-ker­rie­saus

Niks lang sudderen, 15 minuutjes, meer is het niet.

(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Niks lang sudderen, 15 minuutjes, meer is het niet. 4 personen
3 185

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken.
  2. Verwarm in een wok met antiaanbaklaag de olie en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet. Schep de bloemkoolroosjes en de champignons erbij en bak ze nog 2 min. op hoog vuur al omscheppend mee. Schenk de kokosmelk en de kerriepoeder bijde groenten in de pan, laat 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer de curry bij de witte rijst.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Witte rijst met groentecurry in kokos-kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te rijst met groen­te­cur­ry in ko­kos-ker­rie­saus

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 150 g champignons

Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olie

Verwarm in een wok met antiaanbaklaag de olie en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4

Schep de bloemkoolroosjes en de champignons erbij en bak ze nog 2 min. op hoog vuur al omscheppend mee.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 mespunt kerriepoeder

Schenk de kokosmelk en de kerriepoeder bij de groenten in de pan, laat 15 min. zachtjes doorkoken.

6
6

Breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer de curry bij de witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.