Pi­ta­brood­jes met (In­di­a­se) erw­ten­pu­ree

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
2 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en fijnsnijden. Rode peper en koriander fijnsnijden. Spliterwten in zeef onder koud stromend water zorgvuldig spoelen en laten uitlekken. Erwten in pan met dikke bodem met 1 1/4 l water, ui, rode peper, koenjit en djinten ca. 35 min. met deksel schuin op pan onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Deksel van pan nemen en al roerend nog ca. 5 min. zachtjes tot stevige erwtenpuree laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster of oven bruin en knapperig bakken. Broodjes opensnijden, sla erover verdelen en vullen met erwtenpuree. Met koriander bestrooien. Mangochutney erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 120 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.