Pom­poen­cous­cous met cham­pig­nons

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm oven voor op 220 °C. Boen schil van pompoen schoon. Halveer pompoen, verwijder zaden en snijd helften in stukjes (niet schillen). Meng pompoen met 4 el olie, peper en zout in ingevette braadslee en rooster ca. 20 minuten in oven. Schep halverwege om. Schep kwark in kom, pers knolflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Veeg champignons schoon en halveer. Halveer cherrytomaten. Wel couscous (afgedekt) in 500 ml kokend water in ca. 8 minuten. Verhit rest van olie in koekenpan en bak champignons met 1 tl basilicum in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Meng pompoen, champignonmengsel en couscous. Verdeel over vier borden met flinke lepel knoflookkwark en rest basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 40-41

Pompoencouscous met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­cous­cous met cham­pig­nons

1
1
  • 1 pompoen

Verwarm oven voor op 220 °C. Boen schil van pompoen schoon. Halveer pompoen, verwijder zaden en snijd helften in stukjes (niet schillen).

2
2
  • 6 el olijfolie
  • 300 g magere kwark
  • 2 tenen knoflook

Meng pompoen met 4 el olie, peper en zout in ingevette braadslee en rooster ca. 20 minuten in oven. Schep halverwege om. Schep kwark in kom, pers knolflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 doosje champignons

Veeg champignons schoon en halveer. Halveer cherrytomaten. Wel couscous (afgedekt) in 500 ml kokend water in ca. 8 minuten. Verhit rest van olie in koekenpan en bak champignons met 1 tl basilicum in ca. 3 minuten goudbruin.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g couscous
  • 1½ tl gedroogde basilicum

Voeg cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Meng pompoen, champignonmengsel en couscous. Verdeel over vier borden met flinke lepel knoflookkwark en rest basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.