Biefreep­jes met ri­sot­to­t­aart

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Water aan de kook brengen met bouillonblokjes. Ui fruiten in 2 el olijfolie. Risotto toevoegen en roeren tot korrels glazig zijn. Lepel voor lepel bouillon erbij scheppen. Als risotto beetgaar is, geraspte kaas erdoor scheppen. Oven voorverwarmen tot 180 °C. Bakpapier op maat van springvorm knippen. Met 1 el olijfolie invetten. Risottomengsel in vorm gieten en in oven zetten. Tijmblaadjes met 7 el olijfolie, zout en peper naar smaak met staafmixer malen. Venkel wassen, buitenste blad verwijderen, schaven of fijnsnijden en samen met de spinazie in helft van tijmolie gaarbakken. Groenten uit pan scheppen, vocht afgieten en reepjes rundvlees in 1 min. bakken in 1 el tijmolie. Groenten weer toevoegen aan pan en in enkele min. bijna droogbakken. Risottotaart uit oven halen. In punten snijden en bij reepjes vlees met groenten geven. Druppel overgebleven tijmolie over gerecht sprenkelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.