Wok­ge­recht met zoet­zu­re kip en groen­ten

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin. Verhit de wokolie in een wok en bak de peper 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 2 min. al omscheppend bruin. Voeg de sugar snaps toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de wokgroenten toe en bak ca. 3 min. Voeg de noedels en de zoetzure woksaus toe. Verwarm het gerecht goed door. Schep het wokgerecht op borden en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 40-41

Wokgerecht met zoetzure kip en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­ge­recht met zoet­zu­re kip en groen­ten

1
1
  • 248 g woknoedels
  • 500 g kipfilet

Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

3
3
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el wokolie

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin. Verhit de wokolie in een wok en bak de peper 1 min.

4
4
  • 200 g sugarsnaps
  • 750 g oosterse wokgroente

Voeg de kipfilet toe en bak ca. 2 min. al omscheppend bruin. Voeg de sugar snaps toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de wokgroenten toe en bak ca. 3 min.

5
5
  • 80 ml wok essentials sweet& sour

Voeg de noedels en de zoetzure woksaus toe. Verwarm het gerecht goed door. Schep het wokgerecht op borden en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.