Spi­na­zie­stamp­pot met ge­gril­de tar­taartjes

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en schep de aardappelen erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen op laag vuur in 15-20 min. gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en bosui in 5-6 min. glazig. Meng de knoflook en 2 tl zwarte peper met 1 el olie en bestrijk hiermee de tartaartjes. Gril het vlees in 4-6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
  3. Stamp de aardappelen en het kookvocht met een pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het uimengsel en de spinazie erdoor en warm al omscheppend door tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot in diepe borden en leg de tartaartjes erop.

Tip:

Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De rundvleesbouillontabletten worden echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.