In­di­a­se sa­mo­sa

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas borrelhapje 20 stuks
3 119

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de komijnzaadjes tot ze beginnen te knisperen, voeg dan de gember en knoflook toe en bak die 2 min. mee. Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor en bak nog eens 1 min. Snijd de koriander fijn. Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel, meng het geheel en breng het op smaak met peper, zout en de koriander.
  3. Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen. Plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  4. Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met mangochutney of wat yoghurt met geraspte komkommer en koriander.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Indiase samosa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se sa­mo­sa

1
1
  • 2 aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar.

2
2
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 3 el doperwten

Laat het bladerdeeg en de doperwten ontdooien.

3
3
  • 1 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 tl rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

5
5
  • 1 tl komijn (djinten)

Verhit de olie en fruit hierin de komijnzaadjes tot ze beginnen te knisperen, voeg dan de gember en knoflook toe en bak die 2 min. mee.

6
6
  • 1 el garam masala
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 15 g verse koriander

Roer de peper, garam massala en kurkuma erdoor en bak nog eens 1 min. Snijd de koriander fijn.

7
7

Schep de blokjes aardappel en doperwten door het kruidenmengsel, meng het geheel en breng het op smaak met peper, zout en de koriander.

8
8

Halveer de velletjes bladerdeeg schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen.

9
9

Plak dit dicht, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel.

10
10

Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.

11
11
  • ½ liter olie om te frituren

Verhit de olie en frituur de samosa's hierin in 5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met mangochutney of wat yoghurt met geraspte komkommer en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.