Zuur­kool­rol­le­tjes met aard­ap­pel­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikker
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat zuurkool (uitgelekt) en rol de plakjes op, steek ze vast met een prikker.
  2. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 min. gaar. Verhit olie en bak hierin de uiringen tot ze kleuren, bestrooi ze met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met olie. Roer alles tot een smeuïge puree. Schep de zuurkoolrolletjes met aardappelpuree en de gebakken uiringen in diepe borden. Druppel olijfolie over de zuurkool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­rol­le­tjes met aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 2 uien

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in ringen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 300 g cervelaatworst
  • 500 g zuurkool

Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat zuurkool (uitgelekt) en rol de plakjes op, steek ze vast met een prikker.

3
3
  • 2 el olijfolie

Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 min. gaar. Verhit olie en bak hierin de uiringen tot ze kleuren, bestrooi ze met peper en zout.

4
4
  • 1 el olijfolie

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met olie. Roer alles tot een smeuïge puree.

5
5
  • 1 el olijfolie

Schep de zuurkoolrolletjes met aardappelpuree en de gebakken uiringen in diepe borden. Druppel olijfolie over de zuurkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.