Ge­gril­de sa­té van spek­lap­pen

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéstokjes
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de speklapjes en paprikastukjes in blokjes en de bleekselderij in stukken van 2 centimeter. Meng in een kom de knoflook met een kwart van de sjalotten, het diksap, 3 el water, 1 tl zout, 2 el olie en peper naar smaak. Schep het vlees erdoor en laat 30 min. intrekken.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit de helft van de overgebleven sjalot en de kerriepoeder op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak het geheel 2 min. Voeg 450 ml water en zout toe. Kook de rijst in 20 min. gaar met de deksel op de pan en laat nog 10 min. van het vuur af staan.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes en rooster de saté in 10-15 min. rondom knapperig bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de sjalot met de bleekselderij en de paprika ca. 5 min.
  4. Breng de marinade met de pindakaas en 100 ml water in een steelpan al roerend met een garde aan de kook en laat de satésaus 3 min. zachtjes pruttelen.
  5. Schep de kerrierijst in 4 diepe borden. Serveer met de geroerbakte bleekselderij en de saté. Schep de saus erover.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde saté van speklappen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de sa­té van spek­lap­pen

1
1
  • 2 knoflook
  • 4 sjalotten
  • 400 g speklapjes
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 rode paprika

Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de speklapjes en paprikastukjes in blokjes en de bleekselderij in stukken van 2 centimeter.

2
2
  • 2 el diksap
  • 2 el zonnebloemolie

Meng in een kom de knoflook met een kwart van de sjalotten, het diksap, 3 el water, 1 tl zout, de olie en peper naar smaak.

3
3

Schep het vlees erdoor en laat 30 min. intrekken.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de helft van de overgebleven sjalot en de kerriepoeder op laag vuur.

5
5
  • 300 g rijst

Roer de rijst erdoor en bak het geheel 2 min. Voeg 450 ml water en zout toe.

6
6

Kook de rijst in 20 min. gaar met de deksel op de pan en laat nog 10 min. van het vuur af staan.

7
7

Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes en rooster de saté in 10-15 min. rondom knapperig bruin en gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de rest van de sjalot met de bleekselderij en de paprika ca. 5 min.

9
9
  • 4 el pindasaus

Breng de marinade met de pindakaas en 100 ml water in een steelpan al roerend met een garde aan de kook en laat de satésaus 3 min. zachtjes pruttelen.

10
10

Schep de kerrierijst in 4 diepe borden. Serveer met de geroerbakte bleekselderij en de saté. Schep de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.