Run­der­gou­lash met rijst

De friszure crème fraîche op deze rijke goulash maakt het helemaal af.

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De friszure crème fraîche op deze rijke goulash maakt het helemaal af. 4 personen
3 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de runderbraadlappen in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 5 min. rondom bruin.
  2. Snijd de ui in dunne partjes. Verdeel de ui rond het vlees, bak alles nog 2-3 min. Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 min.
  3. Snijd de tomaten in grote stukken en schep de tomaten door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe. Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaar.
  4. Kook de rijst gaar. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de goulash ernaast. Schep een flinke lepel crème fraîche op de goulash.

combinatietip:

Lekker met sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 4 g
Tags

Rundergoulash met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­gou­lash met rijst

1
1
  • 600 g runderbraadlappen
  • 50 g boter

Snijd de runderbraadlappen in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 5 min. rondom bruin.

2
2
  • 3 uien

Snijd de ui in dunne partjes. Verdeel de ui rond het vlees, bak alles nog 2-3 min.

3
3
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 min.

4
4
  • 6 tomaten

Snijd de tomaten in grote stukken en schep de tomaten door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe.

5
5

Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaar. Zet de pan evt. op een vlamverdeler als de goulash gaat koken; hij mag net tegen de kook aan zijn.

6
6
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 125 ml crème fraîche

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de goulash ernaast. Schep een flinke lepel crème fraîche op de goulash.

combinatietip:

Lekker met sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.