Maal­tijd­cros­ti­ni met krui­di­ge bo­nen­spread, knof­look en cham­pig­nons

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.
  2. Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.
  3. Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  4. Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.
  5. Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­cros­ti­ni met krui­di­ge bo­nen­spread, knof­look en cham­pig­nons

1
1
  • ½ bol knoflook
  • 1 ui

Pel de knoflook en snijd de ui fijn.

2
2
  • 100 ml olijfolie

Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.

3
3
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 el oregano

Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

4
4

Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.

5
5
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar.

6
6

Strooi er zout en peper naar smaak over.

7
7
  • 8 sneetjes meergranenbrood

Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.

8
8
  • 25 g waterkers

Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.