Oven­cous­cous met to­ma­ten en avo­ca­do

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakblik
  • ovenschaal (Ø 23 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 100 °C. Halveer de tomaten en leg ze in het bakblik met de platte kant naar boven. Bestrooi ze met de oregano en besprenkel ze met olijfolie. Schuif het bakblik in de oven en droog de tomaten in 30 minuten. Pel de sjalotten en snijd ze in ragfijne plakjes. Strooi de couscous in de ovenschaal en meng de paprikapoeder, 1 theelepel zout en de sjalot erdoor. Roer er olie en water door. Schuif de schaal ook in de oven en laat de couscous in 25 minuten gaar worden. De tomaten en de couscous zijn dus tegelijkertijd klaar.
  2. Haal de harde takjes uit de waterkers en doe hem in een hoge kom. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook en 2 eetlepels water toe. Pureer dit met de staafmixer en voeg de rest van de olie toe, tot een gladde pesto ontstaat. Voeg naar smaak peper een zout toe. Schil de avocado's en snijd ze in plakken. Schep de couscous op borden. Leg de avocado en de tomaatjes erbij en schep de pesto erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovencouscous met tomaten en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­cous­cous met to­ma­ten en avo­ca­do

1
1
  • 250 g cherrytomaten

Verwarm de oven op 100 °C. Halveer de tomaten en leg ze in het bakblik met de platte kant naar boven.

2
2
  • 1 el oregano
  • 2 el olijfolie

Bestrooi ze met de oregano en besprenkel ze met olijfolie. Schuif het bakblik in de oven en droog de tomaten in 30 minuten.

3
3
  • 4 sjalotten
  • 250 g couscous
  • 1 el paprikapoeder

Pel de sjalotten en snijd ze in ragfijne plakjes. Strooi de couscous in de ovenschaal en meng de paprikapoeder, 1 theelepel zout en de sjalot erdoor.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 400 ml kraanwater

Roer er olie en water door. Schuif de schaal ook in de oven en laat de couscous in 25 minuten gaar worden. De tomaten en de couscous zijn dus tegelijkertijd klaar.

5
5
  • 75 g waterkers
  • 1 teen knoflook

Haal de harde takjes uit de waterkers en doe hem in een hoge kom. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook en 2 eetlepels water toe.

6
6

Pureer dit met de staafmixer en voeg de rest van de olie toe, tot een gladde pesto ontstaat. Voeg naar smaak peper een zout toe.

7
7
  • 2 avocado's

Schil de avocado's en snijd ze in plakken. Schep de couscous op borden. Leg de avocado en de tomaatjes erbij en schep de pesto erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.