Ap­pel­sa­la­de met wal­noot en peco­ri­no

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 107

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met antiaanbaklaag tot ze sterk beginnen te geuren. Bestrooi ze met het zeezout en laat ze even afkoelen. Boen de appels schoon en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Schep de appelschijfjes om met de azijn, de olie, (versgemalen) peper en zeezout naar smaak. Verdeel de rucolasla melange over 4 borden en verdeel de appelschijfjes erover. Bestrooi de salade met de walnoten. Schaaf met de kaasschaaf dunne krullen van de pecorino. Verdeel ze over de salade. Lekker met geroosterd notenbrood.

Tip:

Een lekker alternatief voor wijnazijn om deze sla mee aan te maken is appelazijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.