Ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof­blaad­jes

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de blaadjes van de witlofstronkjes los, gooi de bittere harde kern en de harde onderkant weg. Was de blaadjes met koud water.
  2. Verhit de olie met de boter en de honing in een wok of in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Gooi de witlofblaadjes erbij zodra alles gesmolten is. Roerbak de witlofblaadjes 4-5 minuten tot ze gaar zijn en het honinglaagje lichtbruin kleurt.
  3. Breng de witlof op smaak met zout, (versgemalen) peper en de tijm. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gekaramelliseerde witlofblaadjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de wit­lof­blaad­jes

1
1
  • 4 struiken witlof

Snijd de blaadjes van de witlofstronkjes los, gooi de bittere harde kern en de harde onderkant weg. Was de blaadjes met koud water.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 25 g roomboter
  • 4 el vloeibare honing

Verhit de olie met de boter en de honing in een wok of in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag.

3
3

Gooi de witlofblaadjes erbij zodra alles gesmolten is. Roerbak de witlofblaadjes 4-5 minuten tot ze gaar zijn en het honinglaagje lichtbruin kleurt.

4
4
  • 1 el gedroogde tijm

Breng de witlof op smaak met zout, (versgemalen) peper en de tijm. Direct serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.