Flu­weel­zach­te aard­ap­pel­pu­ree met kaas uit de oven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 15-20 min. goed gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp met de pureestamper de aardappelen fijn met de warme melk. Roer de crème fraîche en het ei goed door de hete puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Snijd de boter in blokjes. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel eerst de kaas, dan het paneermeel en vervolgens de blokjes boter erover. Bak de puree in de oven 15-20 min. tot hij een mooi bruin krokant korstje heeft.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Fluweelzachte aardappelpuree met kaas uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flu­weel­zach­te aard­ap­pel­pu­ree met kaas uit de oven

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 15-20 min. goed gaar en giet ze af. Verwarm de melk.

2
2

Verwarm de oven voor op 220 °C.

3
3

Stamp met de pureestamper de aardappelen fijn met de warme melk.

4
4
  • 1 ei
  • 25 g boter
  • 125 ml crème fraîche

Roer de crème fraîche en het ei goed door de hete puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de boter in blokjes.

5
5
  • 25 g geraspte pittige kaas
  • 4 el paneermeel

Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel eerst de kaas, dan het paneermeel en vervolgens de blokjes boter erover.

6
6

Bak de puree in de oven 15-20 min. tot hij een mooi bruin krokant korstje heeft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.