Aard­ap­pel-groen­te­tor­til­la met cho­ri­zo

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chorizo in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn-snijden. Peterselie fijnsnijden. Eieren loskloppen met 2 el water, peterselie en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hapjespan met antiaanbaklaag. Hierin knoflook ca. 1 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Wokgroenten toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Chorizo toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Eimengsel over aardappelmengsel schenken en met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van tortilla op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met deksel tortilla keren, rest van olie in pan verhitten en andere zijde van tortilla in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Sla mengen met dressing. Tortilla in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten tortilla leggen. Salade erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.