Maal­tijd­soep met vier soor­ten ui

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoete ui, rode ui en sjalot pellen en in ringen snijden. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. In grote pan olie verhitten en zoete ui, rode ui en sjalot in ca. 8 min. goudbruin bakken. Inhoud van pot Basis voor uiensoep en 3 potten water toevoegen. Aan de kook brengen en met deksel schuin op pan ca. 15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood in plakjes snijden. Kaas verkruimelen boven kom en met 2 el water losroeren. Kaas over plakjes stokbrood verdelen, broodjes naast elkaar op rooster leggen en onder grill zetten tot kaas gesmolten is. Hamblokjes, mosterd en bosui door soep roeren en goed doorwarmen (niet laten koken). Zout en peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 borden verdelen en serveren met stokbrood met kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.