Bief­stuk met tui­n­erw­ten­pu­ree

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelen koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tuinerwten koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookvocht opvangen. Radijsjes in zeer kleine stukjes snijden. Aardappelen met kruidenboter van vlees fijnstampen. Tuinerwten en scheutje kookvocht toevoegen en tot grove puree stampen. Boter in koekenpan verhitten en vlees 2-3 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en laten rusten. Appelsap, 50 ml water en balsamicoazijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en 2 min. laten pruttelen. Met zout en peper op smaak brengen. Biefstukken in brede repen snijden. Erwtenpuree over 4 borden verdelen, vlees erop leggen, jus erover lepelen en bestrooien met radijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.