Pas­ta­sa­la­de met ba­si­li­cumolie

Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag!

(1.275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Met knapperige pijnboompitten, geroosterde paprika’s en artisjokharten. Hopen dat er wat overblijft voor de lunch de volgende dag! 8 personen
3 1275

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen. Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.
  3. Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast. Rasp de kaas. Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Pastasalade met basilicumolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ba­si­li­cumolie

1
  • 400 g farfalle

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 30 g basilicum

Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op smaak met peper en zout.

4
  • 25 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

5
  • 250 g cherrytomaten
  • 590 g gegrilde paprika's

Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika in dunne repen.

6
  • 400 g artisjokken

Laat de artisjokken uitlekken en snijd elk in 4 parten.

7

Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en artisjok. Breng op smaak met peper en zout.

8

Dek de pastasalade af en zet tot gebruik in de koelkast. Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast.

9
  • 50 g Grana Padano

Rasp de kaas.

10
  • 75 g rucola

Meng de rucola door de salade en strooi de kaas erover.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.