Zalm-groen­te­stoof­pot­je

Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje.

(263)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dille en vis zijn goede maatjes. En dat bewijzen ze samen in dit stoofpotje. 4 personen
3 263

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijs gaar. Snijd de ontdooide zalm in blokjes. Verwijder de harde stelen van de dille, snijd de rest van de dille fijn. Snijd de worteltjes in schuine plakjes. Schep de helft van de dille door de rijst. Bak de worteltjes ca. 3 min. in een hapjespan.Voeg de prei toe en bak 1 min. mee.
  2. Voeg de boursin en melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de zalm toe en laat op laag vuur in ca. 3 min. met deksel op de pan gaar worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrooi met de rest van de dille. Verdeel het stoofpotje over 4 borden en schep de rijst ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Zalm-groentestoofpotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-groen­te­stoof­pot­je

1
1
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 400 g wilde zalmfilets

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ontdooide zalm in blokjes.

2
2
  • 15 g dille
  • 500 g worteltjes geschrapt

Verwijder de harde stelen van de dille, snijd de rest van de dille fijn. Snijd de worteltjes in schuine plakjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g gesneden prei

Schep de helft van de dille door de rijst. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worteltjes ca. 3 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 125 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1½ dl magere melk

Voeg de boursin en melk toe en breng al roerend aan de kook.

5
5

Voeg de zalm toe en laat op laag vuur in ca. 3 min. met deksel op de pan gaar worden. Voeg naar smaak peper en zout toe.

6
6

Bestrooi met de rest van de dille. Verdeel het stoofpotje over de borden en schep de rijst ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.