Spek­lap­jes met kriel­tjes-bo­nen­sa­la­de

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smeer de speklapjes in met olijfolie en bak op de barbecue of in grillpan aan beide kanten ca. 5 min krokant en gaar. Breng water in een grote pan aan de kook en kook kort de tuinboontjes en tuinerwten tot ze boven komen drijven. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook de krieltjes 3 min. in het zelfde water. Schep eruit en laat uitdampen. Snijd de muntblaadjes fijn. Schep groenten met krieltjes en munt om, en giet de dressing erover. Serveer de speklapjes bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 34-35

Speklapjes met krieltjes-bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek­lap­jes met kriel­tjes-bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 350 g gemarineerde speklapjes à la minute
  • 2 el olijfolie

Smeer de speklapjes in met olijfolie en bak op de barbecue of in grillpan aan beide kanten ca. 5 min krokant en gaar.

2
2
  • 450 g tuinerwten
  • 450 g tuinbonen

Breng water in een grote pan aan de kook en kook kort de tuinboontjes en tuinerwten tot ze boven komen drijven.

3
3
  • 300 g krieltjes
  • 15 g verse munt

Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook de krieltjes 3 min. in het zelfde water. Schep eruit en laat uitdampen. Snijd de muntblaadjes fijn.

4
4
  • 70 ml honing-mosterddressing

Schep groenten met krieltjes en munt om, en giet de dressing erover. Serveer de speklapjes bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.