Cous­cous met ze­ven groen­ten

Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist!

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist! 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook het water. Meng de couscous in een schaal met het water. Dek de schaal af en laat 8 min. wellen. Breng op smaak met zout.
  2. Laat de rozijnen 5 min. wellen in water. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroente, bloemkool, gemberpoeder en komijn toe en roerbak ca. 4 min. Voeg de couscous en de rozijnen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en strooi erover. Verdeel de groentecouscous over de borden.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 38 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 34-35

Couscous met zeven groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ze­ven groen­ten

1
1
  • 500 ml kraanwater
  • 300 g couscous

Kook het water. Meng de couscous in een schaal met het water. Dek de schaal af en laat 8 min. wellen. Breng op smaak met zout.

2
2
  • 50 g blanke rozijnen
  • 3 bosuitjes

Laat de rozijnen 5 min. wellen in water. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in schuine ringetjes.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 400 g grofgesneden wokgroente
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Voeg de wokgroente, bloemkool, gemberpoeder en komijn toe en roerbak ca. 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 15 g verse koriander

Voeg de couscous en de rozijnen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en strooi erover.

6
6

Verdeel de groentecouscous over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.