Pas­ta met pe­per­sa­la­mi en ma­g­or van fa­mi­lie Van Ier­sel

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 244

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze 1 minuut onder in het hete water, trek het vel eraf en snijd ze in stukjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en champignons. Voeg de stukjes tomaat toe. Laat even pruttelen. Warm dan de pepersalami even mee. Giet de spaghetti af en meng met de saus en de rucola. Bestrooi met de blokjes magor.

Tip:

Familierecept AllerHande 9 2008. Joke van Iersel: 'Het recept bleek een regelrechte hit in onze familie! Zelfs een moeilijke eter als mijn jongste zoon, die vroeger stiekem de groenten in zijn servet rolde, bleek dit gerecht met smaak te eten. Ik heb het daarom heel vaak gemaakt na een lange werkdag.' Inmiddels komt de pasta ook bij de volgende generatie op tafel; alle drie de kinderen van Joke maken het regelmatig. MarieJosé: 'Hoewel het recept al dertig jaar oud is, vind ik het nog steeds een hippe en vooruitstrevende maaltijd. Het is namelijk niet alleen een heel lekker gerecht, het is ook supermakkelijk te maken. Het gemak past in deze tijd. Ik vind het gebruik van vleeswaren als pepersalami een culinaire vondst. Mijn kinderen op hun beurt eten het nog steeds graag.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.