Groen­te­souf­flé met ri­cot­ta en wit­te kaas

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 kleine souffléschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vet de vormpjes in en bestrooi met een beetje bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de tuinerwten in 5 minuten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de keukenmachine de ricotta met de witte kaas en de eieren tot een smeuïge massa. Schud de overtollige bloem of het paneermeel uit de souffléschaaltjes en schep de helft van het ricottamengsel erin. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, roer de laatste tuinerwten erdoor. Schep het groene deel van het mengsel op het witte deel. Bak de soufflé in de oven in 30 minuten gaar. Schep de rucola om met de balsamicoazijn en de olijfolie en verdeel over de bordjes. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren; dat bespaart tijd en hij zakt minder snel in.

Tip:

Soufflé zakt in na 3 tot 4 minuten. Wacht dus tot iedereen zit voor u ze uit de oven haalt; dan blijven ze iets langer mooi.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.