Bos­bes­sen­fan­ta­sie

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal het roomijs uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit en spreid het goed uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de poedersuiker. Bak het schaafsel in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Breek daarna de amandelkoek in stukken. Prak de helft van de blauwe bessen fijn en schep ze om met het zachte ijs. Schep het ijs in bakjes en bestrooi met de rest van de bosbessen en de stukken amandelkoek. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.