Ge­haktrol met pijn­boom­pit­ten en krui­den­pas­ta

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten, de groene kruiden, de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten. Meng het gehakt met de beschuiten en een kwart van de kruidenpasta (uit de keukenmachine), breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier tot een lap van circa 40 x 40 cm. Strijk de kruidenpasta erover, bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de rest van de kaas. Rol het gehakt op tot een rol (dit doe je door het bakpapier eronder 'mee te draaien' en daarna te verwijderen). Plak de bovenkant dicht met een beetje olie en leg de rol op de naad in de ovenschaal. Bak de gehaktrol in 40 minuten gaar en goudbruin. Snijd de gehaktrol in plakken. Lekker met komkommer en aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.