In­do­ne­si­sche maal­tijd­kip­pen­soep

(219)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 219

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in ca. 8 min. hard koken, laten schrikken met koud water en pellen. Eieren elk in 4 parten snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Intussen wokolie verhitten en knoflook ca. 2 min. bakken. Wokgroenten toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Basis voor kippensoep en 2 potten water toevoegen. Alles aan de kook brengen. Hamreepjes en ketjap toevoegen en soep doorwarmen. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Soep over 4 borden verdelen en 1 el rijst en partjes ei erover verdelen. Rest rijst en gebakken uitjes erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.