Ge­vul­de pa­pri­ka met Ma­rok­kaan­se cous­cous

Helemaal vegetarisch en met muntsaus als extra accent.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Helemaal vegetarisch en met muntsaus als extra accent. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen. Snijd ca. 2 cm onder de bovenkant van de paprika's het kapje af. Verwijder de zaadlijsten en snijd iets van de onderkant af. Snijd het vruchtvlees en de kapjes in stukjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprika 2 min. Voeg de helft van de kruidenmix uit het pak toe. Voeg de couscous, rozijnen en het kokend water toe en laat 5 min. staan. Schep de amandelen door de couscous. Vet de ovenschaal in. Vul de paprika's met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
  3. Snijd de munt fijn. Meng de kwark met de helft van de munt en breng op smaak met peper. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm. Verdeel de komkommer en de paprika's over de borden, lepel de muntsaus op de paprika's en garneer met de rest van de munt. Serveer met de rest van de muntsaus.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 32-33

Gevulde paprika met Marokkaanse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met Ma­rok­kaan­se cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g geroosterde amandelen

Hak de amandelen.

3
3
  • 4 rode paprika's

Snijd ca. 2 cm onder de bovenkant van de paprika's het kapje af. Verwijder de zaadlijsten en snijd iets van de onderkant af.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4

Snijd het vruchtvlees en de kapjes in stukjes.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak Marokkaanse couscous

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprika 2 min. Voeg de helft van de kruidenmix uit het pak toe.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 400 ml kraanwater

Voeg de couscous, rozijnen en het kokend water toe en laat 5 min. staan.

7
7

Schep de amandelen door de couscous.

8
8
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Vul de paprika's met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.

9
9
  • 8 g verse munt

Snijd de munt fijn.

10
10
  • 300 g magere kwark

Meng de kwark met de helft van de munt en breng op smaak met peper.

11
11
  • 1 komkommer

Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm.

12
12

Verdeel de komkommer en de paprika's over de borden, lepel de muntsaus op de paprika's en garneer met de rest van de munt.

13
13

Serveer met de rest van de muntsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.