Har­ti­ge taart met ge­rook­te kip en cour­get­te

Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(269)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift. 4 personen
3 269

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
  2. Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.
  4. Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes. Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met pittige rauwkostsalade.

video

Ar­ti­sjok be­rei­den

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.305 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 30-31

Hartige taart met gerookte kip en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met ge­rook­te kip en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

2
2
  • 1 courgette

Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout.

3
3
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken.

Artisjok bereiden

Instructievideo

01:41 min.

4
4
  • 4 eieren
  • 175 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 1 el gedroogde bieslook

Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.

5
5
  • 7 plakjes deeg voor hartige taart

Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6
  • 4 el paneermeel

Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.

7
7

Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier.

8
8
  • 230 g gerookte kipfiletreepjes

Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes.

9
9
  • 75 g geraspte kaas

Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas.

10
10
  • 300 g rauwkost pittig

Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met pittige rauwkostsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.