Run­der­chi­po­la­ta met kom­kom­meryog­hurt

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/3 braadboter in een koekenpan en bak chipolataworstjes in 10 min. rondom brui en gaar. Verhit 2/3 braadboter in pan met antiaanbaklaag. Bak de aardappelpartjes in de pan in 2 delen bruin. Bestrooi met zout. Was de komkommer, snijd de uitenden af en rasp de komkommer.
  2. Haal de takjes van de blaadjes munt en snijd fijn. Meng yoghurt met gerapste komkommer, uitgeperste tenen knoflook, tuinkers en munt (houd wat tuinkers en munt apart voor garnering). Breng op smaak met peper en zout. Snijd de worstjes in plakjes en meng door de gebakken aardappeltjes.
  3. Serveer de gemengde sla en frisse komkommer-yoghurtdip gegarneerd met tuinkers en munt bij de gebakken aardappeltjes met plakjes worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 30-31

Runderchipolata met komkommeryoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­chi­po­la­ta met kom­kom­meryog­hurt

1
1
  • 3 el vloeibare braadboter
  • 225 g runderchipolataworstjes

Verhit 1/3 braadboter in een koekenpan en bak chipolataworstjes in 10 min. rondom brui en gaar. Verhit 2/3 braadboter in pan met antiaanbaklaag.

2
2
  • 425 g aardappelpartjes met schil
  • 1½ komkommer

Bak de aardappelpartjes in de pan in 2 delen bruin. Bestrooi met zout. Was de komkommer, snijd de uitenden af en rasp de komkommer.

3
3
  • 10 g verse munt

Haal de takjes van de blaadjes munt en snijd fijn.

4
4
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 20 g tuinkers
  • 3 tenen knoflook

Meng yoghurt met gerapste komkommer, uitgeperste tenen knoflook, tuinkers en munt (houd wat tuinkers en munt apart voor garnering).

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de worstjes in plakjes en meng door de gebakken aardappeltjes.

6
6
  • 300 g gemengde sla

Serveer de gemengde sla en frisse komkommer-yoghurtdip gegarneerd met tuinkers en munt bij de gebakken aardappeltjes met plakjes worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.