Cham­pig­non­sa­la­de

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak de champignons schoon. Snijd de champignons met een scherp mesje in zeer dunne plakjes. Pers het sap uit de citroen. Schep de champignons om met het citroensap en laat ze 5 minuten staan. Pluk de harde stukjes van de onderkant van de veldsla. Schep de champignons met het citroensap om met olie, breng op smaak peper en zout. Verdeel de veldsla over borden, schep de champignons erop en druppel er olie over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Champignonsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­sa­la­de

1
1
  • 2500 g champignons
  • ½ citroen

Maak de champignons schoon. Snijd de champignons met een scherp mesje in zeer dunne plakjes. Pers het sap uit de citroen.

2
2
  • 75 g veldsla

Schep de champignons om met het citroensap en laat ze 5 minuten staan. Pluk de harde stukjes van de onderkant van de veldsla.

3
3
  • 3 el olijfolie extra vierge

Schep de champignons met het citroensap om met olie, breng op smaak peper en zout.

4
4
  • 1 el olijfolie extra vierge

Verdeel de veldsla over borden, schep de champignons erop en druppel er olie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.