Ri­ga­to­ni al­la To­ra­ne­se

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Verhit een grote koeken- of hapjespan op hoog vuur. Bak de spekreepjes tot ze licht beginnen te kleuren. Draai het vuur wat lager, voeg de uien toe en bak ze al omscheppend in 10-12 minuten gaar en goudbruin. Schep het ui-spekmengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Tip:

Goede combinatie: met een spinaziesalade, zacht van smaak. Schep 200 g verse spinazie om met 2 el olijfolie en 1 el citroensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Scheur 1 bol mozzarella (kaas) in stukjes en verdeel deze over de spinazie. Bestrooi met nog wat (versgemalen) peper naar smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rigatoni alla Toranese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni al­la To­ra­ne­se

1
1
  • 400 g pasta
  • 2 grote uien

Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.

2
2
  • 200 g spekreepjes

Verhit een grote koeken- of hapjespan op hoog vuur. Bak de spekreepjes tot ze licht beginnen te kleuren.

3
3

Draai het vuur wat lager, voeg de uien toe en bak ze al omscheppend in 10-12 minuten gaar en goudbruin.

4
4

Schep het ui-spekmengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.