Pas­ta al li­mo­ne

Citroen, room en kaas, meer is er niet nodig voor een mooie pasta.

(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Citroen, room en kaas, meer is er niet nodig voor een mooie pasta. 4 personen
3 182

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het citroensap, (versgemalen) peper en zout. Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pasta al limone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al li­mo­ne

1
1
  • 400 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 250 ml slagroom

Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het citroensap, (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.