Gam­ba-pintxos met pe­ter­se­lie­olie

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
4 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.

Tip:

Peterselieolie over? Lekker als dip bij versgebakken brood of over een stukje gegrilde vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.