Be­schuit­pud­ding van fa­mi­lie Kooi­man

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
4 152

Ingrediënten

Keukenspullen
  • glazen inhoud ca. 2,5 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de melk aan de kook, houd 3-4 eetlepels koude melk achter. Meng de custard met de 2 soorten suiker en roer er de achtergehouden koude melk door. Maak een glad papje van de custard (zorg dat u alle klontjes eruit roert). Roer 3 eetlepels gekookte melk door het custardpapje. Schenk dit custardpapje al roerend door de rest van de gekookte melk en laat het op een laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken, blijf roeren. Laat de custard circa 10 minuten afkoelen. Verwarm de jam met 150 ml water en roer dit tot een sausje. Verkruimel de beschuiten, verdeel ze over de 6 glazen en schenk er de helft van het sausje op. Verdeel de custard over de glazen en schenk er tot slot de rest van het sausje over. Garneer met de frambozen en serveer de pudding nadat hij is afgekoeld.

Tip:

Familierecept AllerHande 8 2008. Oma Kooiman maakte voor haar acht zonen graag beschuitpudding. Schoondochter Riet en haar dochter Joke zetten de traditie nog altijd voort. In de loop der tijd zijn er vele variaties op het toetje ontstaan. Inmiddels maakt Joke de pudding geheel op eigen manier. 'Soms is dat met kaneelbeschuitjes of zelfs cake als bodem.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.