Frui­ti­ge ko­kos­koek­jes

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 25 stuks
4 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en de rietsuiker door elkaar, klop vervolgens het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder er goed doorheen. Kneed het gedroogde fruit en de kokos door het deeg. Draai steeds een volle eetlepel van het deeg tot een balletje, druk de deegballetjes plat en leg ze met minstens een centimeter ruimte ertussen op een met bakpier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Zodra ze afkoelen, worden ze krokant.

Tip:

Een kokosnoot is eigenlijk een rijpe vrucht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een notenallergie deze 'noot' veilig kunnen eten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.