Krop­sla met munt­may­o­nai­se en ei

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
4 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eieren in een kleine pan in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat even afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakken. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn. Maak in een vijzel of met de staafmixer een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en was ze. Doe de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt in een schaal. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons. Serveer met de muntmayonaise.

Tip:

Zelf croutons maken: roer 1 uitgeperst teentje knoflook door 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd 2 (oude) boterhammen in blokjes, schep om met de olie en bak in een antiaanbakpan bruin en krokant.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.