Knof­look­boon­tjes met ci­troen

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minuten in weinig water met zout (zonder deksel), giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller brede repen van de citroenschil (zorg dat je alleen het geel van de schil haalt, het witte smaakt bitter). Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sperziebonen 2-3 minuten met de knoflook en de repen citroenschil, roer de laatste 30 seconden de sojasaus erdoor. Lekker bij gebraden kip.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.