Ge­po­cheer­de zee­wolf

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zesteur (citroenschaver)
  • dunschiller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trek met een zesteur sliertjes van de citroenschil en pers de vrucht uit. Halveer de courgette in de lengte en snijd met een dunschiller linten van de courgette. Breng de visfond met de helft van de citroenreepjes in een hapjespan aan de kook, doe de courgette erbij en laat 1-2 min. meekoken. Schep de courgette eruit en spoel af onder koud stromend water. Neem de kokende visfond van het vuur, leg de zeewolf erin, doe de deksel erop en pocheer 10-12 min. Klop de eierdooiers los met het citroensap en verwarm au bain-marie. Klop de dooiers met een garde 5-6 min. tot de saus bindt. Haal de kom uit de pan en voeg al kloppend in een straaltje de gesmolten boter erdoor, tot de saus dik en glanzend is. Voeg zout en peper toe. Schep de courgettelinten om met de rucola en verdeel dit over 4 warme borden. Neem de vis uit het vocht, leg hem op het groentemengsel en schenk de citroensaus erover. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en wat (versgemalen) peper. Serveer direct. Lekker met aardappelpuree met bosui en boter (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Vis po­che­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.