As­per­ge­sa­la­de met St. Ja­kobs­schel­pen

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan met antiaanbaklaag

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week de saffraan 5 min. in het citroensap. Kook de aspergetips 1 min. in gezouten water zonder deksel. Verwijder het donkere groen van de bosuitjes en een stukje van de onderkant, en snijd ze in de lengte in sliertjes. Maak een dressing van 3 el olijfolie, de saffraan met het citroensap en de honing, breng op smaak met zout en (vers-gemalen) peper. Giet de aspergetips af en schep ze in een schaal met de bosui om met de dressing. Bestrijk de St. Jakobsschelpen met de rest van de olie en gril ze op hoog vuur 2 min., keer halverwege en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en snijd de schil er dik af. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Rooster in een droge koekenpan de pistachenoten en laat ze afkoelen. Schep de aspergetips in een schaal om met de sinaasappel en leg de St. Jakobsschelpen erop. Bestrooi de salade met de pistachenoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.