Pas­ta met to­maat, ri­cot­ta en ba­si­li­cum

(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 241

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om met de helft van de olie en de helft van de basilicum. Breng op smaak met de nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout. Giet de pasta af, bewaar 1-2 el kookvocht. Halveer de tomaten. Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie. Verdeel de pasta over borden. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tomaat, ricotta en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­maat, ri­cot­ta en ba­si­li­cum

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g ricotta
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat

Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om met de olie en de helft van de basilicum. Breng op smaak met de nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 el olijfolie

Giet de pasta af, bewaar 1-2 el kookvocht. Halveer de tomaten. Schep de pasta om met de tomaten en de olie.

4
4

Verdeel de pasta over borden. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.