Thai­se groen­teo­me­let met knof­look­sol­daat­jes

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de sneetjes brood in repen (soldaatjes). Verhit olie in een wok. Voeg de groentemix toe en het gemberpoeder en roerbak 2-3 min. Neem van vuur af. Klop met een garde eieren en melk luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit in twee koekenpannen olie. Giet 1/4 deel van het eimengsel in elke pan. Leg 1/4 deel van de gebakken groente als de omelet bijna klaar is op helft van de omelet en klap deze dubbel. Herhaal nog een aantal keer. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg knoflook en brood toe en bak in enkele minuten knapperig bruin.
  3. Snijd de korianderblaadjes fijn. Strooi koriander over de dichtgeklapte Thaise groenteomelet. Serveer met knoflooksoldaatjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 28-29

Thaise groenteomelet met knoflooksoldaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se groen­teo­me­let met knof­look­sol­daat­jes

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 el olijfolie

Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de sneetjes brood in repen (soldaatjes). Verhit olie in een wok.

2
2
  • 800 g Thaise roerbakmix
  • 3 tl gemberpoeder (djahé)
  • 8 scharreleieren
  • 100 ml melk

Voeg de groentemix toe en het gemberpoeder en roerbak 2-3 min. Neem van vuur af. Klop met een garde eieren en melk luchtig.

3
3
  • 4 el olijfolie

Breng op smaak met peper en zout. Verhit in twee koekenpannen olie. Giet 1/4 deel van het eimengsel in elke pan.

4
4

Leg 1/4 deel van de gebakken groente als de omelet bijna klaar is op helft van de omelet en klap deze dubbel.

5
5
  • 2 el olijfolie

Herhaal nog een aantal keer. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg knoflook en brood toe en bak in enkele minuten knapperig bruin.

6
6
  • 10 g verse koriander

Snijd de korianderblaadjes fijn. Strooi koriander over de dichtgeklapte Thaise groenteomelet. Serveer met knoflooksoldaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.