Noe­dels met broc­co­li en cas­hew­no­ten

Kwartiertje, meer heb je niet nodig voor dit noedelgerecht met knapperige broccoli.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kwartiertje, meer heb je niet nodig voor dit noedelgerecht met knapperige broccoli. 4 personen
3 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli en noedels in een grote pan met kokend water in 4 min. beetgaar en giet af.
  2. Verhit ondertussen de wokolie in koekenpan en roerbak de champignons met de rode peper ca. 3 min. Snijd de munt fijn. Meng de noedels, broccoli, champignons en sojasaus en verdeel over de kommen. Bestrooi met de cashewnoten en de munt.

bereidingstip:

In plaats van Fairtrade noedels kun je ook gewone noedels (zak 250 g) gebruiken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedels met broccoli en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met broc­co­li en cas­hew­no­ten

1
1
  • 125 g cashewnoten ongezouten
  • 175 g champignons

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Maak de champignons schoon met keukenpapier.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 500 g broccoli
  • 250 g noedels

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli en de noedels in grote pan met kokend water in 4 min. beetgaar en giet af.

Broccoli

Instructievideo

03:55 min.

4
4
  • 2 el wokolie

Verhit ondertussen de wokolie in een koekenpan en roerbak de champignons met de rode peper ca. 3 min.

5
5
  • 15 g verse munt
  • 2 el sojasaus

Snijd de munt fijn. Meng de noedels, broccoli, champignons en sojasaus en verdeel over de kommen. Bestrooi met de cashewnoten en de munt.

6
6

Bon appétit!

bereidingstip:

In plaats van Fairtrade noedels kun je ook gewone noedels (zak 250 g) gebruiken. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.