Wit­te bo­nen met pa­pri­ka en gei­ten­kaas

Vegetarische schotel met een zoetje en een zoutje.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vegetarische schotel met een zoetje en een zoutje. 4 personen
4 123

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de paprika's schoon en snijd in grove stukken. Maak de courgette schoon en snijd in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een braadpan. Roerbak hierin de paprika en knoflook ca. 3 min. Voeg de balsamicoazijn toe, smoor de groenten met deksel op de pan op laag vuur voor ca. 5 min. Voeg de courgette toe en smoor de laatste 3 min. mee. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en verwarm goed door. Verkruimel intussen de geitenkaas. Schep een flinke opscheplepel witte bonen op elk bord. Verdeel de rucola en de geitenkaas erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 28-29

Witte bonen met paprika en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te bo­nen met pa­pri­ka en gei­ten­kaas

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zak paprikamix
  • 1 courgette
  • 3 el olijfolie

Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de paprika's schoon en snijd in grove stukken. Maak de courgette schoon en snijd in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een braadpan. Roerbak hierin de paprika en knoflook ca. 3 min.

2
2
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 2 blikken witte bonen in tomatensaus

Voeg de balsamicoazijn toe, smoor de groenten met deksel op de pan op laag vuur voor ca. 5 min. Voeg de courgette toe en smoor de laatste 3 min. mee. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en verwarm goed door.

3
3
  • 150 g geitenkaas
  • 1½ zak rucola

Verkruimel intussen de geitenkaas. Schep een flinke opscheplepel witte bonen op elk bord. Verdeel de rucola en de geitenkaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.