Snel­le ren­dang

Waan je in het verre oosten met deze runderreepjes in authentieke saus.

(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Waan je in het verre oosten met deze runderreepjes in authentieke saus. 4 personen
3 232

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water 100 ml kokosmelk per persoon. Voeg 30 ml water per persoon toe.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer de bonen. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de runderreepjes op hoog vuur 3 min. bruin. Schenk de saus erbij en laat het geheel op laag vuur nog 5 min. zachtjes doorkoken.
  3. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water met zout in 5 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst over de borden en serveer met de rendang en de groenten.

bereidingstip:

Liever een wat pittigere smaak? Roer dan 1 el sambal oelek door de sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.740 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Snelle rendang

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ren­dang

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml kraanwater

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water 100 ml kokosmelk per persoon en 30 ml water per persoon.

2
2
  • 2 el olie
  • 350 g runderreepjes

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin.

3
3
  • 750 g gebroken sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer de bonen.

4
4
  • 320 g Indonesische rendangsaus

Schenk de saus erbij en laat het geheel op laag vuur nog 5 min. zachtjes doorkoken.

5
5

Kook de sperziebonen in een pan met ruim water met zout in 5 min. beetgaar.

6
6

Verdeel de kokosrijst over de borden en serveer met de rendang en de groenten.

bereidingstip:

Liever een wat pittigere smaak? Roer dan 1 el sambal oelek door de sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.