Wok­groen­ten met run­der­reep­jes

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het vlees met de marinade uit de Japanse wokgroente over in een kom. Verhit de olie in een grote wok en roerbak de wokgroenten op hoog vuur in 4-5 min. beetgaar.
  2. Neem de groenten uit de wok, verhit de rest van de olie en roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 min., bak op het laatst de sesamzaadjes mee. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten op de rijst. Leg daarop het vlees met wat marinade en scheur de koriander grof erboven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wokgroenten met runderreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­groen­ten met run­der­reep­jes

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 300 g runderreepjes
  • 800 g Japanse wokgroente

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het vlees met de marinade uit de Japanse wokgroente over in een kom.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een grote wok en roerbak de wokgroenten op hoog vuur in 4-5 min. beetgaar.

3
3
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Neem de groenten uit de wok, verhit de rest van de olie en roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 min., bak op het laatst de sesamzaadjes mee.

4
4
  • 15 g verse koriander

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten op de rijst. Leg daarop het vlees met wat marinade en scheur de koriander grof erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.