To­nijn­sa­la­de

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de bonen in 7-8 minuten gaar, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Kook de aardappelpartjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitdampen. Kook de eieren in 8 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Bestrijk de tonijn dun met olie. Verhit de grillpan en gril de tonijn in 5-6 minuten gaar, keer de steaks halverwege. Bestrooi de tonijn met zout en (versgemalen) peper naar smaak en sprenkel er 1 eetlepel citroensap over. Klop een dressing van de rest van het citroensap, met de rest van de olie en zout en peper naar smaak. Leg in een schaal de sperziebonen, de aardappelpartjes, de eieren, de parten tomaat en de uiringen naast elkaar en besprenkel het geheel met de dressing. Snijd de tonijn in stukken en leg die op de groenten in de schaal. Strooi de olijven over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.