Snel­le cae­sar sa­la­de

Eenvoudig, maar oh zo lekker, niet voor niks een klassieker.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eenvoudig, maar oh zo lekker, niet voor niks een klassieker. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze doormidden. Meng de mayonaise met het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en zout. Roer door.
  2. Rasp de kaas. Verwijder de onderkant van de slastronken en scheur de slabladeren in stukken. Schep ze in een schaal om met de knoflookmayonaise en de helft van de kaas. Verdeel de salade over de borden. Strooi de rest van de kaas erover en leg de eieren, ansjovis en de stukken geroosterd brood erop. Bestrooi met (versgemalen) peper.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.115 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Snelle caesar salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le cae­sar sa­la­de

1
1
  • 1 stokbrood
  • 3 el olijfolie

Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten.

2
2
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze doormidden.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 4 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook

Meng de mayonaise met het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en zout. Roer door.

4
4
  • 100 g Grana Padano

Rasp de kaas.

5
5
  • 4 kropjes babyromainesla

Verwijder de onderkant van de slastronken en scheur de slabladeren in stukken. Schep ze in een schaal om met de knoflookmayonaise en de helft van de kaas.

6
6

Verdeel de salade over de borden.

7
7
  • 130 g ansjovisfilets

Strooi de rest van de kaas erover en leg de eieren, ansjovis en de stukken geroosterd brood erop. Bestrooi met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.